Aszalt áfonyával töltött pulykamell recept

Hozzávalók:
- 8 szelet pulykamellfilé
- 1 cs aszalt vörösáfonya (100 g)
- 1 tk só
- 1 mk fehérbors
A panírozáshoz:
- finomliszt (esetleg rizsliszt)
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 20-25 dkg gm (gluténmentes) zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj (ha fogyókúrázol pálmaolaj vagy kókuszzsír)
Elkészítése:
A pulykamelleket sózzuk, borsozzuk, vékonyra kiklopfoljuk.
Mindegyik szeletre 5-6 szem aszalt áfonyát fektetünk, a széleit behajtjuk, majd feltekerjük.
Óvatosan bepanírozzuk, először (rizs)lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Fritőzben, forró olajban pirosra sütjük (vagy ha nincs fritőz, akkor egy edényben olajat hevítünk és abban sütjük meg). Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Tipp:
Vörösáfonya helyett akár aszalt sárgabarackkal vagy aszalt szilvával is készíthető!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »