Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt áfonyával töltött pulykamell recept

Aszalt áfonyával töltött pulykamell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet pulykamellfilé
    • 1 cs aszalt vörösáfonya (100 g)
    • 1 tk só
    • 1 mk fehérbors

    A panírozáshoz:

    • finomliszt (esetleg rizsliszt)
    • 2-3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 20-25 dkg gm (gluténmentes) zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj (ha fogyókúrázol pálmaolaj vagy kókuszzsír)

    Elkészítése:

    A pulykamelleket sózzuk, borsozzuk, vékonyra kiklopfoljuk.

    Mindegyik szeletre 5-6 szem aszalt áfonyát fektetünk, a széleit behajtjuk, majd feltekerjük.

    Óvatosan bepanírozzuk, először (rizs)lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

    Fritőzben, forró olajban pirosra sütjük (vagy ha nincs fritőz, akkor egy edényben olajat hevítünk és abban sütjük meg). Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

    Tipp:

    Vörösáfonya helyett akár aszalt sárgabarackkal vagy aszalt szilvával is készíthető!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá