Aszalt áfonyával töltött pulykamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 szelet pulykamellfilé
  • 1 cs aszalt vörösáfonya (100 g)
  • 1 tk só
  • 1 mk fehérbors

A panírozáshoz:

  • finomliszt (esetleg rizsliszt)
  • 2-3 tojás
  • kb 20-25 dkg gm (gluténmentes) zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj (ha fogyókúrázol pálmaolaj vagy kókuszzsír)

Elkészítése:

A pulykamelleket sózzuk, borsozzuk, vékonyra kiklopfoljuk.

Mindegyik szeletre 5-6 szem aszalt áfonyát fektetünk, a széleit behajtjuk, majd feltekerjük.

Óvatosan bepanírozzuk, először (rizs)lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Fritőzben, forró olajban pirosra sütjük (vagy ha nincs fritőz, akkor egy edényben olajat hevítünk és abban sütjük meg). Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Tipp:

Vörösáfonya helyett akár aszalt sárgabarackkal vagy aszalt szilvával is készíthető!