Andalúziai csirke recept
Hozzávalók:
- 1 db tyúkhúsleveskocka
- 1 nagy csipet őrölt fahéj
- 6 db koktélparadicsom
- 1 nagy csipet sáfrány
- 1 marék mandula
- 1 ek méz
- 1 ek mazsola
- 1 kicsi chili paprika
- 2 nagy csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 150 ml forró víz
Elkészítése:
A vizet forraljuk fel, tördeljük bele a leveskockát, tegyük bele a sáfrányt és hagyjuk ázni.
Egy lábosban az olivaolajon pirítsuk meg a szeletekre vágott hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott húst és azt is pirítsuk meg.
Szórjuk rá a fahéjat, chilit, öntsük hozzá a húslevest és a mézet. A paradicsomokat vágjuk gerezdekre majd a mazsolával együtt adjuk hozzá és főzzük 10 percen át.
Tálalás előtt szórjuk meg korianderrel és mandulával.
Tipp:
Ez a recept egy igazán különleges és feledhetetlen ízvilágú étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









