Andalúziai csirke recept

Hozzávalók:
- 1 db tyúkhúsleveskocka
- 1 nagy csipet őrölt fahéj
- 6 db koktélparadicsom
- 1 nagy csipet sáfrány
- 1 marék mandula
- 1 ek méz
- 1 ek mazsola
- 1 kicsi chili paprika
- 2 nagy csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 150 ml forró víz
Elkészítése:
A vizet forraljuk fel, tördeljük bele a leveskockát, tegyük bele a sáfrányt és hagyjuk ázni.
Egy lábosban az olivaolajon pirítsuk meg a szeletekre vágott hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott húst és azt is pirítsuk meg.
Szórjuk rá a fahéjat, chilit, öntsük hozzá a húslevest és a mézet. A paradicsomokat vágjuk gerezdekre majd a mazsolával együtt adjuk hozzá és főzzük 10 percen át.
Tálalás előtt szórjuk meg korianderrel és mandulával.
Tipp:
Ez a recept egy igazán különleges és feledhetetlen ízvilágú étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »