Andalúziai csirke recept

Hozzávalók:
- 1 db tyúkhúsleveskocka
- 1 nagy csipet őrölt fahéj
- 6 db koktélparadicsom
- 1 nagy csipet sáfrány
- 1 marék mandula
- 1 ek méz
- 1 ek mazsola
- 1 kicsi chili paprika
- 2 nagy csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 150 ml forró víz
Elkészítése:
A vizet forraljuk fel, tördeljük bele a leveskockát, tegyük bele a sáfrányt és hagyjuk ázni.
Egy lábosban az olivaolajon pirítsuk meg a szeletekre vágott hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott húst és azt is pirítsuk meg.
Szórjuk rá a fahéjat, chilit, öntsük hozzá a húslevest és a mézet. A paradicsomokat vágjuk gerezdekre majd a mazsolával együtt adjuk hozzá és főzzük 10 percen át.
Tálalás előtt szórjuk meg korianderrel és mandulával.
Tipp:
Ez a recept egy igazán különleges és feledhetetlen ízvilágú étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »