Andalúziai csirke recept

Hozzávalók:
- 1 db tyúkhúsleveskocka
- 1 nagy csipet őrölt fahéj
- 6 db koktélparadicsom
- 1 nagy csipet sáfrány
- 1 marék mandula
- 1 ek méz
- 1 ek mazsola
- 1 kicsi chili paprika
- 2 nagy csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 150 ml forró víz
Elkészítése:
A vizet forraljuk fel, tördeljük bele a leveskockát, tegyük bele a sáfrányt és hagyjuk ázni.
Egy lábosban az olivaolajon pirítsuk meg a szeletekre vágott hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott húst és azt is pirítsuk meg.
Szórjuk rá a fahéjat, chilit, öntsük hozzá a húslevest és a mézet. A paradicsomokat vágjuk gerezdekre majd a mazsolával együtt adjuk hozzá és főzzük 10 percen át.
Tálalás előtt szórjuk meg korianderrel és mandulával.
Tipp:
Ez a recept egy igazán különleges és feledhetetlen ízvilágú étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »