Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás, szőlős csirketekercs recept

Almás, szőlős csirketekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell
    • 2 zöld alma
    • kb 20 dkg piros szőlő
    • 20 dkg szeletelt bacon
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek zsemlemorzsa
    • 10 dkg reszelt sajt
    • só, bors
    • 1-2 szál rozmaring

    Elkészítése:

    Az almát lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levétől. Egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket, a morzsát, a tojást és a sajtot. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd félretesszük.

    A csirkemellet 4 szeletre vágjuk és nem túl vékonyra kiklopfoljuk.

    Egy kiterített alufólián egymás mellé rendezzük a szalonnát, rátesszük a csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk és meghintjük apróra vágott rozmaringgal. Végül rátesszük egyenletesen elosztva, az almás tölteléket és a fólia segítségével az egészet feltekerjük.

    3. A tekercset egy tepsibe tesszük, amibe kevés vizet öntünk és 180 °C-on kb 60 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá