Almás, szőlős csirketekercs recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 2 zöld alma
- kb 20 dkg piros szőlő
- 20 dkg szeletelt bacon
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek zsemlemorzsa
- 10 dkg reszelt sajt
- só, bors
- 1-2 szál rozmaring
Elkészítése:
Az almát lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levétől. Egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket, a morzsát, a tojást és a sajtot. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd félretesszük.
A csirkemellet 4 szeletre vágjuk és nem túl vékonyra kiklopfoljuk.
Egy kiterített alufólián egymás mellé rendezzük a szalonnát, rátesszük a csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk és meghintjük apróra vágott rozmaringgal. Végül rátesszük egyenletesen elosztva, az almás tölteléket és a fólia segítségével az egészet feltekerjük.
3. A tekercset egy tepsibe tesszük, amibe kevés vizet öntünk és 180 °C-on kb 60 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.