Almás, szőlős csirketekercs recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 2 zöld alma
- kb 20 dkg piros szőlő
- 20 dkg szeletelt bacon
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek zsemlemorzsa
- 10 dkg reszelt sajt
- só, bors
- 1-2 szál rozmaring
Elkészítése:
Az almát lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levétől. Egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket, a morzsát, a tojást és a sajtot. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd félretesszük.
A csirkemellet 4 szeletre vágjuk és nem túl vékonyra kiklopfoljuk.
Egy kiterített alufólián egymás mellé rendezzük a szalonnát, rátesszük a csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk és meghintjük apróra vágott rozmaringgal. Végül rátesszük egyenletesen elosztva, az almás tölteléket és a fólia segítségével az egészet feltekerjük.
3. A tekercset egy tepsibe tesszük, amibe kevés vizet öntünk és 180 °C-on kb 60 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










