Alma-körte-dió töltelékkel készült baconos csirketekercs recept

Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell (kicsontozva)
- 2 alma
- 1 körte
- 1 fej vöröshagyma
- 6-8 ek tört dió
- 3 dl húsleves
- 5-6 ek zsemlemorzsa
- 2*10 dkg vaj
- ízlés szerint zsálya
- ízlés szerint chilipor
- ízlés szerint bacon
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom és egy serpenyőben a vajon megdinsztelem a fűszerekkel együtt. Hozzáadom a kockázott gyümölcsöket és addig párolom, amíg megpuhulnak.
A csirkemelleket (4 fél) két oldalról bevagdosom, hogy egy nagyobb összefüggő szeletet kapjak. Klopfolóval kilapogatom és sózom, borsozom. A közben elkészült gyümölcsökhöz hozzáadom a diót, morzsát és annyi húslevest, amitől kenhető, nem túl kemény masszát kapunk.
A csirkemell szeleteket bevonjuk a töltelékkel, majd felcsavarjuk és bacon szeletekkel bevonjuk. Én fóliába tekertem a húsokat és 1 órára a hűtőbe tettem, de ez akár el is hagyható.
Serpenyőben vajat hevítek kevés olajat is adok mellé és a hústekercsek mindegyik oldalát megpirítom.
Előmelegített sütőben sütöm készre 190 fokon kb 35-40 percig.
Szeletelve tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »