Zserbó szaloncukor recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 300 g dió (darált)
- 200 g háztartási keksz (darált)
- 150 g sárgabarack lekvár
- 3 teáskanál aszalt sárgabarack apróra vágva
A bevonáshoz:
- 300 g étcsokoládé
Elkészítése:
A diót, kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön.
Ha lehűlt, akkor kézzel kis szaloncukrokat formázunk belőle. Tálcára tesszük, és pár percre betesszük a fagyasztóba (kb 5 perc).
Közben a csokoládét apróra vágjuk és gőz felett felolvasztjuk. A fagyasztóból kivett szaloncukrokat a csokoládéba mártjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és hagyjuk, hogy a csokoládé megszáradjon.
A kész szaloncukrokat színes papírba csomagoljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









