Zserbó szaloncukor recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 300 g dió (darált)
- 200 g háztartási keksz (darált)
- 150 g sárgabarack lekvár
- 3 teáskanál aszalt sárgabarack apróra vágva
A bevonáshoz:
- 300 g étcsokoládé
Elkészítése:
A diót, kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön.
Ha lehűlt, akkor kézzel kis szaloncukrokat formázunk belőle. Tálcára tesszük, és pár percre betesszük a fagyasztóba (kb 5 perc).
Közben a csokoládét apróra vágjuk és gőz felett felolvasztjuk. A fagyasztóból kivett szaloncukrokat a csokoládéba mártjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és hagyjuk, hogy a csokoládé megszáradjon.
A kész szaloncukrokat színes papírba csomagoljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









