Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu sajttorta recept

Tiramisu sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 200 g darált keksz
    • 100 g vaj
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 3 evőkanál presszó kávé (vagy amennyit felvesz)

    Krém:

    • 600 g mascarpone
    • 350 ml tejszín
    • 2 csomag zselatinfix
    • 150 g porcukor
    • vanília őrlemény
    • 150 g babapiskóta (kb)
    • 200 ml presszó kávé
    • cukrozatlan kakaópor

    Elkészítése:

    Előkészítünk egy 24 cm-es, magas falú, kapcsos tortaformát vagy egy állítható tortaformát és egy tányérra vagy tálcára tesszük beállítva.

    A vajat felolvasztjuk és hozzákeverjük a kekszhez a kakaóporral együtt. Alaposan összedolgozzuk és annyi kávét adunk hozzá, hogy kissé nedves tapintású, alakját megrató alapot kapjunk (ha összenyomjuk).

    A kekszes alapot alaposan belenyomkodjuk a forma aljába és addig hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.

    A mascarponét alaposan kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával. Ekkor hozzáöntjük a tejszínt és felverjük majdnem készre. Hozzáadjuk a zselatinfixet és készre keverjük a krémet.

    A krém felét az alapra kanalazzuk és elsimítjuk. A krémet szorosan kitesszük kávéba mártott babapiskótával, majd rákanalazzuk a maradék krémet. Itt hagyhatjuk a tetejét rusztikusra, de akár el is simíthatjuk.

    Néhány órára tegyük hűtőbe. Fogyasztás előtt szórjuk meg kakaóporral, vágjuk szeletekre és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá