Tiramisu sajttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 200 g darált keksz
- 100 g vaj
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 evőkanál presszó kávé (vagy amennyit felvesz)
Krém:
- 600 g mascarpone
- 350 ml tejszín
- 2 csomag zselatinfix
- 150 g porcukor
- vanília őrlemény
- 150 g babapiskóta (kb)
- 200 ml presszó kávé
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
Előkészítünk egy 24 cm-es, magas falú, kapcsos tortaformát vagy egy állítható tortaformát és egy tányérra vagy tálcára tesszük beállítva.
A vajat felolvasztjuk és hozzákeverjük a kekszhez a kakaóporral együtt. Alaposan összedolgozzuk és annyi kávét adunk hozzá, hogy kissé nedves tapintású, alakját megrató alapot kapjunk (ha összenyomjuk).
A kekszes alapot alaposan belenyomkodjuk a forma aljába és addig hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
A mascarponét alaposan kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával. Ekkor hozzáöntjük a tejszínt és felverjük majdnem készre. Hozzáadjuk a zselatinfixet és készre keverjük a krémet.
A krém felét az alapra kanalazzuk és elsimítjuk. A krémet szorosan kitesszük kávéba mártott babapiskótával, majd rákanalazzuk a maradék krémet. Itt hagyhatjuk a tetejét rusztikusra, de akár el is simíthatjuk.
Néhány órára tegyük hűtőbe. Fogyasztás előtt szórjuk meg kakaóporral, vágjuk szeletekre és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »