Hozzávalók:
Alap:
Krém:
Elkészítése:
Előkészítünk egy 24 cm-es, magas falú, kapcsos tortaformát vagy egy állítható tortaformát és egy tányérra vagy tálcára tesszük beállítva.
A vajat felolvasztjuk és hozzákeverjük a kekszhez a kakaóporral együtt. Alaposan összedolgozzuk és annyi kávét adunk hozzá, hogy kissé nedves tapintású, alakját megrató alapot kapjunk (ha összenyomjuk).
A kekszes alapot alaposan belenyomkodjuk a forma aljába és addig hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
A mascarponét alaposan kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával. Ekkor hozzáöntjük a tejszínt és felverjük majdnem készre. Hozzáadjuk a zselatinfixet és készre keverjük a krémet.
A krém felét az alapra kanalazzuk és elsimítjuk. A krémet szorosan kitesszük kávéba mártott babapiskótával, majd rákanalazzuk a maradék krémet. Itt hagyhatjuk a tetejét rusztikusra, de akár el is simíthatjuk.
Néhány órára tegyük hűtőbe. Fogyasztás előtt szórjuk meg kakaóporral, vágjuk szeletekre és úgy kínáljuk.