Tiramisu sajttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Alap:

  • 200 g darált keksz
  • 100 g vaj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál presszó kávé (vagy amennyit felvesz)

Krém:

  • 600 g mascarpone
  • 350 ml tejszín
  • 2 csomag zselatinfix
  • 150 g porcukor
  • vanília őrlemény
  • 150 g babapiskóta (kb)
  • 200 ml presszó kávé
  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

Előkészítünk egy 24 cm-es, magas falú, kapcsos tortaformát vagy egy állítható tortaformát és egy tányérra vagy tálcára tesszük beállítva.

A vajat felolvasztjuk és hozzákeverjük a kekszhez a kakaóporral együtt. Alaposan összedolgozzuk és annyi kávét adunk hozzá, hogy kissé nedves tapintású, alakját megrató alapot kapjunk (ha összenyomjuk).

A kekszes alapot alaposan belenyomkodjuk a forma aljába és addig hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.

A mascarponét alaposan kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával. Ekkor hozzáöntjük a tejszínt és felverjük majdnem készre. Hozzáadjuk a zselatinfixet és készre keverjük a krémet.

A krém felét az alapra kanalazzuk és elsimítjuk. A krémet szorosan kitesszük kávéba mártott babapiskótával, majd rákanalazzuk a maradék krémet. Itt hagyhatjuk a tetejét rusztikusra, de akár el is simíthatjuk.

Néhány órára tegyük hűtőbe. Fogyasztás előtt szórjuk meg kakaóporral, vágjuk szeletekre és úgy kínáljuk.