Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejberizses-csokis kehely recept

Tejberizses-csokis kehely
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tejberizshez:

    • 1,3 l tej
    • 2,5 dl (1 bögre) rizs
    • 10-15 dkg kristálycukor
    • 1 csipet só
    • 2 ek mazsola
    • 1 cs vaníliás pudingpor + 1,5 dl tej
    • 10 dkg margarin

    Pudinghoz:

    • 3 cs csokipuding (főzős)
    • 1,5 l tej
    • 10-15 dkg kristálycukor
    • 10 dkg étcsokoládé

    Tetejére:

    • 1 ek étolaj
    • 6-7 dkg étcsokoládé
    • 20-25 dkg friss eper
    • díszítéshez friss mentalevelek

    Elkészítése:

    A tejberizst és a pudingot ha lehet nagyjából egy időben, egyszerre készítsük el.

    Az epreket ketté vagy 4-be vágva félretesszük, a kelyheket vagy parfés poharakat felsorakoztatjuk.

    A rizshez a tejet felforraljuk, hozzáadjuk az ízlés szerinti cukrot, csipet sót és a kimért rizst, majd puhára főzzük. A vanília pudingot kikeverjük 1,5 deci tejjel és behabarjuk vele a tejberizst, legvégül elkeverjük benne a margarint és a mazsolát. Ha menet közben kissé szilárdul, pici tejjel fel lehet keverni, hogy könnyebb legyen a rétegezés!

    A csokipudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük és miután elzártuk a lángot, hozzáadjuk a feltördelt csokit és elkeverjük benne.

    Felváltva belerétegezzük a kelyhekbe vagy parfés poharakba a tejberizst és a pudingot, majd kicsit hűlni hagyjuk.
    Legvégül az olajjal gőz felett felolvasztott csokiból 1-1 kanállal ráfolyatunk, elhelyezzük a tetején a friss, szezonális gyümölcsöket és mentalevelekkel díszíthetjük.

    Hűtőszekrénybe téve hagyjuk dermedni!

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    A tejberizshez nemcsak mazsolát, de ízlés szerint különféle aszalványokat vagy kandírozott gyümölcsöket is hozzá lehet keverni, attól csak finomabb a desszert! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá