Tejberizses-csokis kehely

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejberizses-csokis kehely

Hozzávalók:
Tejberizshez:

  • 1,3 l tej
  • 2,5 dl (1 bögre) rizs
  • 10-15 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 2 ek mazsola
  • 1 cs vaníliás pudingpor + 1,5 dl tej
  • 10 dkg margarin

Pudinghoz:

  • 3 cs csokipuding (főzős)
  • 1,5 l tej
  • 10-15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg étcsokoládé

Tetejére:

  • 1 ek étolaj
  • 6-7 dkg étcsokoládé
  • 20-25 dkg friss eper
  • díszítéshez friss mentalevelek

Elkészítése:

A tejberizst és a pudingot ha lehet nagyjából egy időben, egyszerre készítsük el.

Az epreket ketté vagy 4-be vágva félretesszük, a kelyheket vagy parfés poharakat felsorakoztatjuk.

A rizshez a tejet felforraljuk, hozzáadjuk az ízlés szerinti cukrot, csipet sót és a kimért rizst, majd puhára főzzük. A vanília pudingot kikeverjük 1,5 deci tejjel és behabarjuk vele a tejberizst, legvégül elkeverjük benne a margarint és a mazsolát. Ha menet közben kissé szilárdul, pici tejjel fel lehet keverni, hogy könnyebb legyen a rétegezés!

A csokipudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük és miután elzártuk a lángot, hozzáadjuk a feltördelt csokit és elkeverjük benne.

Felváltva belerétegezzük a kelyhekbe vagy parfés poharakba a tejberizst és a pudingot, majd kicsit hűlni hagyjuk.
Legvégül az olajjal gőz felett felolvasztott csokiból 1-1 kanállal ráfolyatunk, elhelyezzük a tetején a friss, szezonális gyümölcsöket és mentalevelekkel díszíthetjük.

Hűtőszekrénybe téve hagyjuk dermedni!

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

A tejberizshez nemcsak mazsolát, de ízlés szerint különféle aszalványokat vagy kandírozott gyümölcsöket is hozzá lehet keverni, attól csak finomabb a desszert! :)