Peach Melba marcipános jégkrémtorta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg marcipán
- 6 db őszibarack
- 20 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 5 dl víz
- 1 csokor menta
- 200 ml vanília jégkrém
- 2 dl habtejszín
Málnás öntet hozzávalói:
- 20 dkg málna
- 2-3 ek szirup
- 1 cs vaníliás cukor
- 2-3 ek porcukor
Elkészítése:
Vágjunk egy nagyobb darab folpack fóliát, majd szórjuk meg porcukorral. Ezután nyújtsuk ki a marcipánt piteforma nagyságúra, és a fóliával együtt, helyezzük bele, majd nyomkodjuk az oldalán a bordázott részbe is.
Tegyük pár órára hűvös helyre, (v. rövid időre a fagyasztóba) hogy a marcipán kicsit megszikkadjon. Ezután a fóliával együtt emeljük át egy tálcára mielőtt megtöltenénk a jégkrémmel. (én óvatosan lehúztam róla a fóliát, de nagyon kellett vigyázni nehogy szétessen, így érdemes a fóliával együtt a tálcára tenni)
Az őszibarackokat mossuk meg, majd vágjuk félbe, és óvatosan emeljük ki a magot. (lehetőleg magvaváló barackot vegyünk, annak könnyen kijön a magja)
Egy serpenyőbe öntsük bele a vizet, adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a vékony csíkokra vágott citromhéjat, majd néha megkeverve melegítsük forráspontig. Ezután főzzük pár percig, hogy kissé szirupos legyen.
Ekkor tegyük bele a szirupba a friss mentaleveleket, és a félbevágott, kimagozott őszibarackokat, majd fedjük le a serpenyőt, és kislángon kb. 15 perc alatt posírozzuk puhára (szép lassan főzzük puhára).
Amikor a barack már megpuhult, vegyük le a tűzről, majd vegyük le a fedőt, és hűtsük ki teljesen. Ezután óvatosan húzzuk le a héját, majd tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá.
A jégkrémet hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni, hogy könnyen keverhető legyen. Ezután apránként keverjük hozzá a tejszínhabot, és kanalazzuk a formában lévő marcipánra, majd tegyük be a fagyasztóba hogy kissé megdermedjen.
Közben készítsük el a málnás öntetet.
A málnához adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a szirupot, majd turmixoljuk össze. Ezután egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele az öntetbe, és szép sima, selymes legyen.
Tálalás előtt kb. 15 perccel vegyük ki a jégkrémmel megtöltött marcipánt a fagyasztóból, majd helyezzük rá a lecsepegtetett őszibarackot, és csorgassuk meg a málnaöntettel.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, helyezzük tányérra, majd úgy kínáljuk. A maradék öntetet külön kínáljuk a jégkrémtorta mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »