Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos mascarponekrém recept

Narancsos mascarponekrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2-3 dl habtejszín
    • 4 narancs
    • porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A mascarponét egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukrot, egy narancs reszelt héját és levét, és fakanállal jó habosra keverjük.

    A többi narancsot megpucoljuk, a fehér részét teljesen eltávolítjuk, majd gerezdekre szedjük és kisebb darabokra felvágjuk.
    Ezután óvatosan a krémhez keverjük.

    A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, szintén óvatosan összeforgatjuk a narancsos-mascarponekrémmel. Amennyiben rögtön nem tálaljuk, akkor hűtőben tároljuk.

    Tálalás előtt poharakba kanalazzuk, majd a tetejére narancshéjat reszelünk és narancskarikával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá