Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipános-mogyorós szaloncukor recept

Marcipános-mogyorós szaloncukor
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg darált mandula
    • 10 dkg darált mogyor
    • 15 dkg méz vagy porcukor
    • kandírozott narancshéj ízlés szerint
    • 1–2 kupak amaretto
    • 1 kisebb narancs leve
    • fahéj ízlés szerint
    • 150 g étcsokoládé

    Elkészítése:

    A darált mandulát és a mogyorót keverjük össze a narancshéjjal az amarettóval, a fahéjjal, mézzel vagy porcukorral, majd óvatosan adagoljuk hozzá a narancslevet.

    Ha porcukrot használunk több, ha mézet kevesebb narancslére lesz szükségünk. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl híg a massza.

    Az étcsokoládét olvasszuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a kézzel formázott szaloncukrokat. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyük a hűtőbe, míg szépen megszilárdulnak.

    Ezután már papírba is csomagolhatjuk a szaloncukrokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá