Marcipános-mogyorós szaloncukor

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált mandula
  • 10 dkg darált mogyor
  • 15 dkg méz vagy porcukor
  • kandírozott narancshéj ízlés szerint
  • 1–2 kupak amaretto
  • 1 kisebb narancs leve
  • fahéj ízlés szerint
  • 150 g étcsokoládé

Elkészítése:

A darált mandulát és a mogyorót keverjük össze a narancshéjjal az amarettóval, a fahéjjal, mézzel vagy porcukorral, majd óvatosan adagoljuk hozzá a narancslevet.

Ha porcukrot használunk több, ha mézet kevesebb narancslére lesz szükségünk. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl híg a massza.

Az étcsokoládét olvasszuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a kézzel formázott szaloncukrokat. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyük a hűtőbe, míg szépen megszilárdulnak.

Ezután már papírba is csomagolhatjuk a szaloncukrokat.