Málnás túrótorta sütés nélkül recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók: 25 cm-es tortaformához:
A torta alapja:
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
A krém:
- 40 dkg tehéntúró
- 4 dl tejföl
- 4 dl habtejszín
- 15 dkg cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2,5 dkg zselatin por
- 2 tk. vanília aroma
A tetejére:
- 15 dkg málna
- ½ dl málnaszörp
- 2 dkg zselatin por
Elkészítése:
A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk
Egy tálban géppel vagy kézi habverővel kikeverjük a túrót, tejszínt, tejfölt, citromlét, cukrot, vanília aromát, reszelt citromhéjat és a kevés vízben feloldott zselatint.
Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A 15 dkg málnát 1,5-2 dl vízben felfőzzük, szűrőn áttörjük, majd hozzákeverjük a kevés vízben feloldott zselatint és a málnaszörpöt. A tortánkat kivesszük a hűtőből, levesszük róla a karimát, majd ráöntjük a málnás zselatint / nem baj, ha néhol megfolyik /és visszatesszük a hűtőbe.
Én csak másnap szeleteltem, hagytam megdermedni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!