Málnás túrótorta sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók: 25 cm-es tortaformához:

A torta alapja:

  • 25 dkg darált keksz
  • 20 dkg margarin

A krém:

  • 40 dkg tehéntúró
  • 4 dl tejföl
  • 4 dl habtejszín
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 2,5 dkg zselatin por
  • 2 tk. vanília aroma

A tetejére:

  • 15 dkg málna
  • ½ dl málnaszörp
  • 2 dkg zselatin por

Elkészítése:

A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk

Egy tálban géppel vagy kézi habverővel kikeverjük a túrót, tejszínt, tejfölt, citromlét, cukrot, vanília aromát, reszelt citromhéjat és a kevés vízben feloldott zselatint.

Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.

A 15 dkg málnát 1,5-2 dl vízben felfőzzük, szűrőn áttörjük, majd hozzákeverjük a kevés vízben feloldott zselatint és a málnaszörpöt. A tortánkat kivesszük a hűtőből, levesszük róla a karimát, majd ráöntjük a málnás zselatint / nem baj, ha néhol megfolyik /és visszatesszük a hűtőbe.

Én csak másnap szeleteltem, hagytam megdermedni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!