Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás-sajttorta pohárban recept

Málnás-sajttorta pohárban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg édes, omlós keksz
    • 5 dkg vaj
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Krémsajtos réteg:

    • 20 dkg mascarpone
    • 2 dl tej (3,5 %-os)
    • 5 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 g zselatin (por)

    Málnás réteg:

    • 30 dkg málna
    • 1,5 dl víz
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • porcukor
    • őrölt fahéj
    • reszelt narancshéj (el is hagyható)
    • 10 g zselatin (por)

    Elkészítése:

    Daráljuk le a kekszet, majd keverjük össze a vaníliás cukorral és a forráspontig hevített vajjal. Ezután kanalazzuk bele a poharakba, majd az ujjainkkal jól nyomkodjuk bele. Tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. (Közben el lehet készíteni a krémsajtos keveréket.)

    Krémsajtos réteg készítése:

    A mascarponét keverjük simára a tejjel, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd melegítsük forráspontig. Közben többször keverjük meg.

    Amikor elkezd forrni, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint, és kézi habverővel keverjük simára. Hagyjuk langyosra hűlni.

    Vegyük ki a hűtőből a poharakat, majd kanalazzuk a megdermedt kekszes alapra a langyosra hűlt, krémsajtos-zselatinos keveréket.

    Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. (Közben el lehet készíteni a málnás keveréket.)

    Málnás réteg készítése:

    A málnát tegyük fel főni a vízzel, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorra, fahéjjal, és reszelt narancshéjjal (a narancshéj el is hagyható). Főzzük kb. 5 percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele.

    Ezután tegyük vissza a málnapépet a tűzre, majd forraljuk fel, de közben kevergessük. Amikor már elkezd forrni, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután hagyjuk langyosra hűlni.

    Vegyük ki a hűtőből a poharakat, majd a megdermedt krémsajtos rétegre kanalazzuk rá a málnás réteget.
    Tegyük vissza újra a hűtőbe, és hagyjuk hogy teljesen megdermedjen.

    Közvetlenül a tálalás előtt vegyük csak ki a hűtőből, majd a tetejét díszítsük málnaszemekkel.

    A málnás-sajttorta pohárban kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 200 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 19 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá