Málnás-sajttorta pohárban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg édes, omlós keksz
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krémsajtos réteg:

  • 20 dkg mascarpone
  • 2 dl tej (3,5 %-os)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 g zselatin (por)

Málnás réteg:

  • 30 dkg málna
  • 1,5 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • őrölt fahéj
  • reszelt narancshéj (el is hagyható)
  • 10 g zselatin (por)

Elkészítése:

Daráljuk le a kekszet, majd keverjük össze a vaníliás cukorral és a forráspontig hevített vajjal. Ezután kanalazzuk bele a poharakba, majd az ujjainkkal jól nyomkodjuk bele. Tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. (Közben el lehet készíteni a krémsajtos keveréket.)

Krémsajtos réteg készítése:

A mascarponét keverjük simára a tejjel, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd melegítsük forráspontig. Közben többször keverjük meg.

Amikor elkezd forrni, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint, és kézi habverővel keverjük simára. Hagyjuk langyosra hűlni.

Vegyük ki a hűtőből a poharakat, majd kanalazzuk a megdermedt kekszes alapra a langyosra hűlt, krémsajtos-zselatinos keveréket.

Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. (Közben el lehet készíteni a málnás keveréket.)

Málnás réteg készítése:

A málnát tegyük fel főni a vízzel, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorra, fahéjjal, és reszelt narancshéjjal (a narancshéj el is hagyható). Főzzük kb. 5 percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele.

Ezután tegyük vissza a málnapépet a tűzre, majd forraljuk fel, de közben kevergessük. Amikor már elkezd forrni, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután hagyjuk langyosra hűlni.

Vegyük ki a hűtőből a poharakat, majd a megdermedt krémsajtos rétegre kanalazzuk rá a málnás réteget.
Tegyük vissza újra a hűtőbe, és hagyjuk hogy teljesen megdermedjen.

Közvetlenül a tálalás előtt vegyük csak ki a hűtőből, majd a tetejét díszítsük málnaszemekkel.