Madártej szelet sütés nélkül recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 db vajas keksz
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 4 dl tej
- 4 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 tk vaníliaaroma vagy paszta
- 4 dl habtejszín
Csokoládé ganache-goz:
- 12,5 dkg ét vagy tejcsokoládé
- 2 dkg vaj
- 1 dl habtejszín
Elkészítése:
A lisztet, porcukrot, tojássárgákat és vaníliát keverjük össze kevés tejjel, majd folyamatosan adjuk hozzá a többi tejet és keverjük csomómentesre.
Állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd folpackkal letakarva hűtsük ki teljesen.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverjük hozzá a főzött krémhez.
Az edény alját rakjuk ki egy sor omlós keksszel (20 db), egyenletesen kanalazzuk rá a krém felét, majd rakjuk ki szintén egy sor omlós keksszel.
Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet, szintén rakjuk ki a tetejét keksszel, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.
A habtejszínt és a vajat tegyük egy kisebb edénybe, melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és addig keverjük, míg teljesen elolvad.
Vegyük ki a hűtőből a sütit, egyenletesen csorgassuk a keksz tetejére a csokoládét, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.