Kókuszos hajdina puding recept

Hozzávalók:
- fél bögre hajdina (a bögre 2,5 dl-es)
- fél bögre kókuszreszelék
- 1 bögre rizstej
- 2 bögre víz
- 1 nagy marék mazsola
- 1/4 tk őrölt kardamom
- 1/2 tk őrölt fahéj
- csipet só
- fél citrom leve
- 1-2 ek eritrit
A tetejére:
- gyümölcsök
- zselatin vagy agar-agar
Elkészítése:
Egy fazékban felforraljuk a folyadékokat, majd beledobjuk a mazsolát. Fűszerezzük kardamommal, őrölt fahéjjal és fokozatosan beleszórjuk a hajdinát, majd a kókuszreszeléket, közben kézi habverővel kevergetjük.
Megsózzuk, belefacsarjuk fél citrom levét. Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk (vagy botmixerrel pürésítjük).
Poharakba töltjük, gyümölccsel díszítjük és vízben feloldott zselatinnal átfényezzük. Alaposan lehűtve kínáljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »