Kókuszos hajdina puding recept

Hozzávalók:
- fél bögre hajdina (a bögre 2,5 dl-es)
- fél bögre kókuszreszelék
- 1 bögre rizstej
- 2 bögre víz
- 1 nagy marék mazsola
- 1/4 tk őrölt kardamom
- 1/2 tk őrölt fahéj
- csipet só
- fél citrom leve
- 1-2 ek eritrit
A tetejére:
- gyümölcsök
- zselatin vagy agar-agar
Elkészítése:
Egy fazékban felforraljuk a folyadékokat, majd beledobjuk a mazsolát. Fűszerezzük kardamommal, őrölt fahéjjal és fokozatosan beleszórjuk a hajdinát, majd a kókuszreszeléket, közben kézi habverővel kevergetjük.
Megsózzuk, belefacsarjuk fél citrom levét. Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk (vagy botmixerrel pürésítjük).
Poharakba töltjük, gyümölccsel díszítjük és vízben feloldott zselatinnal átfényezzük. Alaposan lehűtve kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »