Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kinder bueno sütés nélkül recept

Kinder bueno sütés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 db vajas keksz (kb 300 g)
    • 25 dkg mogyorókrém
    • kevés tej

    Krém:

    • 1,5 cs vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 100 g (török)mogyoró
    • 25 dkg mascarpone
    • 3 dl cukrozott habtejszín

    Tetejére:

    • 200 g ét és tejcsoki vegyesen
    • 2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30%-os)

    Elkészítése:

    A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk pár perc alatt, majd késes aprítóban apóra őröljük.

    A pudingport a tejjel és a cukrokkal csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Amíg kihűl, addig a tetejét folpackkal letakarjuk, így nem bőröz be.

    A kihűlt pudingot átkeverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk a mascarponét, jól elkeverjük, belekeverjük a felvert tejszínhabot is. Végül a mogyorót beleforgatjuk.

    A tejszínt és a csokit összeolvasztjuk (vagy gőz fölött vagy mikróban többször átkeverve).

    20 db kekszet tejbe mártunk, majd egy tálcára tesszük (lehet tepsiben vagy bármilyen tálban készíteni, amiben elfér). A mogyorókrémet kissé megmelegítjük, majd egyenletesen elterítjük a kekszen. A maradék kekszet is tejbe márjuk, majd a mogyorókrémre tesszük.

    A mogyorós tölteléket egyenletesen a kekszes rétegre kenjük.

    A kihűlt, de még folyós csokimázat ráöntjük a sütire és elterítjük rajta. (Ha nagyon besűrűsödne, akkor melegítsünk rá kicsit.)

    Pár órára tegyük hűtőbe a sütit, majd szeletelve tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá