Kinder bueno sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 db vajas keksz (kb 300 g)
  • 25 dkg mogyorókrém
  • kevés tej

Krém:

  • 1,5 cs vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 100 g (török)mogyoró
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl cukrozott habtejszín

Tetejére:

  • 200 g ét és tejcsoki vegyesen
  • 2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30%-os)

Elkészítése:

A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk pár perc alatt, majd késes aprítóban apóra őröljük.

A pudingport a tejjel és a cukrokkal csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Amíg kihűl, addig a tetejét folpackkal letakarjuk, így nem bőröz be.

A kihűlt pudingot átkeverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk a mascarponét, jól elkeverjük, belekeverjük a felvert tejszínhabot is. Végül a mogyorót beleforgatjuk.

A tejszínt és a csokit összeolvasztjuk (vagy gőz fölött vagy mikróban többször átkeverve).

20 db kekszet tejbe mártunk, majd egy tálcára tesszük (lehet tepsiben vagy bármilyen tálban készíteni, amiben elfér). A mogyorókrémet kissé megmelegítjük, majd egyenletesen elterítjük a kekszen. A maradék kekszet is tejbe márjuk, majd a mogyorókrémre tesszük.

A mogyorós tölteléket egyenletesen a kekszes rétegre kenjük.

A kihűlt, de még folyós csokimázat ráöntjük a sütire és elterítjük rajta. (Ha nagyon besűrűsödne, akkor melegítsünk rá kicsit.)

Pár órára tegyük hűtőbe a sütit, majd szeletelve tálaljuk.