Kinder bueno pohárban recept

Hozzávalók:
6 darab 2 dl-es pohárhoz
- 25 dkg háztartási keksz
- 1 dl tej
- 1 kis üveg Nutella
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál cukor
- 5 dkg étcsokoládé
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
- csokoládéreszelék
- durvára tört mogyoró
Elkészítése:
A krémhez a tejet, a tojássárgáját és a pudingport csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük.
A vajat a cukorral kikeverjük és összedolgozzuk a teljesen kihűlt főzött krémmel.
Minden pohár aljába 2-3 tejbe mártott és kisebb darabokra tördelt kekszet teszünk.
A mogyorókrémet gőz felett vagy mikróban felmelegítjük és egyenlően elosztva a poharakba rakjuk.
Erre jön a vanília krém fele, majd egy újabb sor keksz.
Az 5 dkg csokoládét megolvasztjuk és a maradék vaníliakrémbe keverjük, ez lesz a következő réteg.
A tejszínből kemény habot verünk és a csokoládés krém tetejére halmozzuk. Megszórjuk csokireszelékkel és tört mogyoróval díszítjük.
3-4 órán át hűvös helyen pihentetjük, hogy teljesen átpuhuljon a keksz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »