Kinder bueno pohárban recept

Hozzávalók:
6 darab 2 dl-es pohárhoz
- 25 dkg háztartási keksz
- 1 dl tej
- 1 kis üveg Nutella
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál cukor
- 5 dkg étcsokoládé
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
- csokoládéreszelék
- durvára tört mogyoró
Elkészítése:
A krémhez a tejet, a tojássárgáját és a pudingport csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük.
A vajat a cukorral kikeverjük és összedolgozzuk a teljesen kihűlt főzött krémmel.
Minden pohár aljába 2-3 tejbe mártott és kisebb darabokra tördelt kekszet teszünk.
A mogyorókrémet gőz felett vagy mikróban felmelegítjük és egyenlően elosztva a poharakba rakjuk.
Erre jön a vanília krém fele, majd egy újabb sor keksz.
Az 5 dkg csokoládét megolvasztjuk és a maradék vaníliakrémbe keverjük, ez lesz a következő réteg.
A tejszínből kemény habot verünk és a csokoládés krém tetejére halmozzuk. Megszórjuk csokireszelékkel és tört mogyoróval díszítjük.
3-4 órán át hűvös helyen pihentetjük, hogy teljesen átpuhuljon a keksz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »