Kétszínű pudingos kekszes recept
Hozzávalók:
- 3 kis csomag háztartási keksz (kocka)
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 2 csomag puncsízű pudingpor
- cukor (ízlés szerint)
A tetejére:
- olvasztott csokoládé
Elkészítése
A tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, majd kirakjuk egy réteg keksszel. Fél liter tejből 2 csomag pudingot főzünk a csomagoláson lévő leírás szerint, ízlés szerint édesítve. A forró pudingot a kekszrétegre öntjük, majd gyorsan befedjük egy újabb réteg keksszel.
A maradék fél liter tejből ugyanígy elkészítjük a második ízű pudingot, és ezt is a kekszre öntjük. A tetejére újra keksz kerül.
Végül a sütemény tetejére olvasztott csokit csorgatunk, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnapra a keksz megpuhul, és a rétegek szépen összeérnek.
Tipp
A pudingok ízét bátran variálhatjuk: például vaníliát és csokoládét, epret és kókuszt is jól kombinálhatunk. A tetejére szórhatunk pirított mandulát vagy kókuszreszeléket is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









