Kekszes szelet recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- fél kg háztartási keksz
- rum (ízlés szerint)
- 20 dkg porcukor
- 1 maréknyi darált dió
- 2 evőkanál baracklekvár (kb)
- 5 dkg kakaópor
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A kekszet apró darabkákra törjük és meglocsoljuk egy kis rummal.
A porcukrot, a lekvárt, a kakaóport és a diót összekeverjük. A tejet felforraljuk a margarinnal, majd a diós keveréket hozzáadjuk, majd a kekszet is beledolgozzuk és elzárjuk alatta a lángot.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd egy alufóliára egyenletesen eloszlatjuk, hengert formálunk belőle és egy éjszakát pihentetjük, majd másnap szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.