Kekszes szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- fél kg háztartási keksz
- rum (ízlés szerint)
- 20 dkg porcukor
- 1 maréknyi darált dió
- 2 evőkanál baracklekvár (kb)
- 5 dkg kakaópor
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A kekszet apró darabkákra törjük és meglocsoljuk egy kis rummal.
A porcukrot, a lekvárt, a kakaóport és a diót összekeverjük. A tejet felforraljuk a margarinnal, majd a diós keveréket hozzáadjuk, majd a kekszet is beledolgozzuk és elzárjuk alatta a lángot.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd egy alufóliára egyenletesen eloszlatjuk, hengert formálunk belőle és egy éjszakát pihentetjük, majd másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










