Kekszes szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél kg háztartási keksz
- rum (ízlés szerint)
- 20 dkg porcukor
- 1 maréknyi darált dió
- 2 evőkanál baracklekvár (kb)
- 5 dkg kakaópor
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A kekszet apró darabkákra törjük és meglocsoljuk egy kis rummal.
A porcukrot, a lekvárt, a kakaóport és a diót összekeverjük. A tejet felforraljuk a margarinnal, majd a diós keveréket hozzáadjuk, majd a kekszet is beledolgozzuk és elzárjuk alatta a lángot.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd egy alufóliára egyenletesen eloszlatjuk, hengert formálunk belőle és egy éjszakát pihentetjük, majd másnap szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »