Kekszes raffaello szelet recept
Hozzávalók
- 375 g háztartási keksz
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 120 g vaj
- 50 g fehér csokoládé
- 210 g kókuszreszelék
- 180 g habtejszín
A tetejére:
- 100 g kókuszreszelék
Elkészítése:
A vajat és a fehér csokoládét kisebb darabokra vágjuk, hogy könnyen elolvadjanak.
A tejet, a cukrot és a pudingport egy lábasban simára keverjük, majd folyamatosan kevergetve sűrű pudingot főzünk.
Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, és azonnal belekeverjük a vajat és a fehér csokoládét. Addig keverjük, amíg teljesen felolvadnak, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket is.
Ezután beleöntjük a habtejszínt, és kézi vagy gépi habverővel kb. 2 percig keverjük, amíg szép, sima, krémes állagot kapunk.
Egy 37×25 cm-es kapcsos tepsibe elkezdjük a rétegezést: az aljára teszünk egy sor kekszet, erre egy réteg krémet kenünk, majd újabb sor keksz következik. Ezt addig ismételjük, amíg elfogy az alapanyag, a tetejére pedig a maradék krémet simítjuk.
Végül bőségesen megszórjuk a tetejét kókuszreszelékkel, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a kekszek megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt éles késsel szeleteljük, és máris kész a krémes, hűsítő Raffaello-szelet.
Meta leírás:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









