Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kekszes raffaello szelet recept

Kekszes raffaello szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók

    • 375 g háztartási keksz
    • 1 liter tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 evőkanál cukor
    • 120 g vaj
    • 50 g fehér csokoládé
    • 210 g kókuszreszelék
    • 180 g habtejszín

    A tetejére:

    • 100 g kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A vajat és a fehér csokoládét kisebb darabokra vágjuk, hogy könnyen elolvadjanak.

    A tejet, a cukrot és a pudingport egy lábasban simára keverjük, majd folyamatosan kevergetve sűrű pudingot főzünk.

    Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, és azonnal belekeverjük a vajat és a fehér csokoládét. Addig keverjük, amíg teljesen felolvadnak, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket is.

    Ezután beleöntjük a habtejszínt, és kézi vagy gépi habverővel kb. 2 percig keverjük, amíg szép, sima, krémes állagot kapunk.

    Egy 37×25 cm-es kapcsos tepsibe elkezdjük a rétegezést: az aljára teszünk egy sor kekszet, erre egy réteg krémet kenünk, majd újabb sor keksz következik. Ezt addig ismételjük, amíg elfogy az alapanyag, a tetejére pedig a maradék krémet simítjuk.

    Végül bőségesen megszórjuk a tetejét kókuszreszelékkel, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a kekszek megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.

    Tálalás előtt éles késsel szeleteljük, és máris kész a krémes, hűsítő Raffaello-szelet.

    Meta leírás:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek