Kekszes raffaello szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók

  • 375 g háztartási keksz
  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 120 g vaj
  • 50 g fehér csokoládé
  • 210 g kókuszreszelék
  • 180 g habtejszín

A tetejére:

  • 100 g kókuszreszelék

Elkészítése:

A vajat és a fehér csokoládét kisebb darabokra vágjuk, hogy könnyen elolvadjanak.

A tejet, a cukrot és a pudingport egy lábasban simára keverjük, majd folyamatosan kevergetve sűrű pudingot főzünk.

Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, és azonnal belekeverjük a vajat és a fehér csokoládét. Addig keverjük, amíg teljesen felolvadnak, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket is.

Ezután beleöntjük a habtejszínt, és kézi vagy gépi habverővel kb. 2 percig keverjük, amíg szép, sima, krémes állagot kapunk.

Egy 37×25 cm-es kapcsos tepsibe elkezdjük a rétegezést: az aljára teszünk egy sor kekszet, erre egy réteg krémet kenünk, majd újabb sor keksz következik. Ezt addig ismételjük, amíg elfogy az alapanyag, a tetejére pedig a maradék krémet simítjuk.

Végül bőségesen megszórjuk a tetejét kókuszreszelékkel, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a kekszek megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt éles késsel szeleteljük, és máris kész a krémes, hűsítő Raffaello-szelet.

Meta leírás: