Hozzávalók
A tetejére:
Elkészítése:
A vajat és a fehér csokoládét kisebb darabokra vágjuk, hogy könnyen elolvadjanak.
A tejet, a cukrot és a pudingport egy lábasban simára keverjük, majd folyamatosan kevergetve sűrű pudingot főzünk.
Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, és azonnal belekeverjük a vajat és a fehér csokoládét. Addig keverjük, amíg teljesen felolvadnak, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket is.
Ezután beleöntjük a habtejszínt, és kézi vagy gépi habverővel kb. 2 percig keverjük, amíg szép, sima, krémes állagot kapunk.
Egy 37×25 cm-es kapcsos tepsibe elkezdjük a rétegezést: az aljára teszünk egy sor kekszet, erre egy réteg krémet kenünk, majd újabb sor keksz következik. Ezt addig ismételjük, amíg elfogy az alapanyag, a tetejére pedig a maradék krémet simítjuk.
Végül bőségesen megszórjuk a tetejét kókuszreszelékkel, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a kekszek megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt éles késsel szeleteljük, és máris kész a krémes, hűsítő Raffaello-szelet.
Meta leírás: