Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kávés jégkrémtorta recept

Kávés jégkrémtorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a kekszes alaphoz:

    • 30 dkg Győri Zabfalatok
    • 15 dkg vaj

    Kávés-krémsajtos töltelék hozzávalói:

    • 25 dkg mascarpone
    • 40 dkg vaníliás jégkrém (pl. CARTE D’OR)
    • 0,5 dl erős, lefőzött feketekávé
    • 0,5 dl Baileys likőr
    • 3 ek porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a szélén.

    A kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat. Ezután alaposan keverjük össze, majd öntsük bele a fóliával kibélelt tortaformába, és lapogassuk bele úgy, hogy az oldalát is beborítsa a keksz.

    Ezután tegyük be a hűtőbe legalább egy fél órára hogy teljesen megdermedjen.

    A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a lefőzött feketekávét, és a likőrt is.

    A jégkrémet hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 10 percig, hogy kissé felengedjen, és könnyen keverhető legyen.

    Ezután a mascarponés keverékhez két részletben adjuk hozzá a vaníliás jégkrémet, majd vegyük ki a tortaformát a hűtőből, és öntsük a kekszes alapba az elkészült krémet.

    Ezután hajtogassuk rá a lelógó fóliát, majd helyezzük be pár órára, vagy akár egész éjszakára a fagyasztóba, hogy kellően megdermedjen.

    Tálalás előtt kb. 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból, majd a fólia segítségével emeljük át egy tálcára. Tetejére ízlés szerint reszeljünk csokoládét, majd felszeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá