Kávés jégkrémtorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Hozzávalók a kekszes alaphoz:

  • 30 dkg Győri Zabfalatok
  • 15 dkg vaj

Kávés-krémsajtos töltelék hozzávalói:

  • 25 dkg mascarpone
  • 40 dkg vaníliás jégkrém (pl. CARTE D’OR)
  • 0,5 dl erős, lefőzött feketekávé
  • 0,5 dl Baileys likőr
  • 3 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a szélén.

A kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat. Ezután alaposan keverjük össze, majd öntsük bele a fóliával kibélelt tortaformába, és lapogassuk bele úgy, hogy az oldalát is beborítsa a keksz.

Ezután tegyük be a hűtőbe legalább egy fél órára hogy teljesen megdermedjen.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a lefőzött feketekávét, és a likőrt is.

A jégkrémet hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 10 percig, hogy kissé felengedjen, és könnyen keverhető legyen.

Ezután a mascarponés keverékhez két részletben adjuk hozzá a vaníliás jégkrémet, majd vegyük ki a tortaformát a hűtőből, és öntsük a kekszes alapba az elkészült krémet.

Ezután hajtogassuk rá a lelógó fóliát, majd helyezzük be pár órára, vagy akár egész éjszakára a fagyasztóba, hogy kellően megdermedjen.

Tálalás előtt kb. 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból, majd a fólia segítségével emeljük át egy tálcára. Tetejére ízlés szerint reszeljünk csokoládét, majd felszeletelve kínáljuk.