Hozzávalók:
Hozzávalók a kekszes alaphoz:
Kávés-krémsajtos töltelék hozzávalói:
Elkészítése:
Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a szélén.
A kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat. Ezután alaposan keverjük össze, majd öntsük bele a fóliával kibélelt tortaformába, és lapogassuk bele úgy, hogy az oldalát is beborítsa a keksz.
Ezután tegyük be a hűtőbe legalább egy fél órára hogy teljesen megdermedjen.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a lefőzött feketekávét, és a likőrt is.
A jégkrémet hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 10 percig, hogy kissé felengedjen, és könnyen keverhető legyen.
Ezután a mascarponés keverékhez két részletben adjuk hozzá a vaníliás jégkrémet, majd vegyük ki a tortaformát a hűtőből, és öntsük a kekszes alapba az elkészült krémet.
Ezután hajtogassuk rá a lelógó fóliát, majd helyezzük be pár órára, vagy akár egész éjszakára a fagyasztóba, hogy kellően megdermedjen.
Tálalás előtt kb. 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból, majd a fólia segítségével emeljük át egy tálcára. Tetejére ízlés szerint reszeljünk csokoládét, majd felszeletelve kínáljuk.