Kávékrémes piskótabomba diógrillázzsal recept
Hozzávalók:
Alap:
- 25 db babapiskóta
- 2 dl tej (mártogatáshoz)
Kávékrém:
- 1,5 dl tej
- 0,5 tasak vaníliás pudingpor
- 2 ek nádcukor
- 2 ek instant kávé
- 25 dkg mascarpone
Diógrillázs:
- 20 dkg dió
- 3 ek (nád)cukor
Elkészítése:
A diót kisebb darabokra vagdossuk.
A cukrot megolvasztjuk és rászórjuk a diót úgy, hogy jól bevonja a máz mindenhol. Át is keverhetjük az olvasztott cukorban, majd vajjal kent tányérra vagy fém tálcára öntjük és kihűtjük.
Mikor kihűlt kisebb darabokra tördeljük.
kávékrém;
A pudingport elkeverjük a cukorral, majd az 1,5 dl tejből keveset elveszünk és azzal simára keverjük. A többi tejet is hozzáöntjük és lassú tűzön besűrítjük. Még melegen belekeverjük az instant kávéport.
Ha kihűlt, jól elkeverjük a mascarponéval. A diógrillázst is beleszórjuk, keveset félretéve a külsejéhez.
Az őzgerincformát folpackkal kibéleljük. A tejet egy tálba öntjük, és minden babapiskótát belemártunk. Kirakjuk úgy, hogy 4-4-4 piskóta kerüljön szorosan egymás mellé, azaz 4×3.
Az oldalához egyet törjünk ketté és ezt tegyük oda.
Belesimítjuk a kávés-grillázsos krémet (3-4 evőkanállal tegyünk félre), majd zárjuk le 4×3, tejbe mártogatott piskótával (azaz 4 piskóta kerüljön egymás mellé). Hajtsuk rá az oldalról lelógó folpackot és tegyünk az egészre egy hosszabb deszkát és arra valami kis súlyt.
1-2 órára tegyük a hűtőbe.
Borítsuk egy tálcára vagy tálra és vonjuk be a félretett krémmel, majd díszítsük a maradék grillázzsal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









