Kávékrémes piskótabomba diógrillázzsal recept

Hozzávalók:
Alap:
- 25 db babapiskóta
- 2 dl tej (mártogatáshoz)
Kávékrém:
- 1,5 dl tej
- 0,5 tasak vaníliás pudingpor
- 2 ek nádcukor
- 2 ek instant kávé
- 25 dkg mascarpone
Diógrillázs:
- 20 dkg dió
- 3 ek (nád)cukor
Elkészítése:
A diót kisebb darabokra vagdossuk.
A cukrot megolvasztjuk és rászórjuk a diót úgy, hogy jól bevonja a máz mindenhol. Át is keverhetjük az olvasztott cukorban, majd vajjal kent tányérra vagy fém tálcára öntjük és kihűtjük.
Mikor kihűlt kisebb darabokra tördeljük.
kávékrém;
A pudingport elkeverjük a cukorral, majd az 1,5 dl tejből keveset elveszünk és azzal simára keverjük. A többi tejet is hozzáöntjük és lassú tűzön besűrítjük. Még melegen belekeverjük az instant kávéport.
Ha kihűlt, jól elkeverjük a mascarponéval. A diógrillázst is beleszórjuk, keveset félretéve a külsejéhez.
Az őzgerincformát folpackkal kibéleljük. A tejet egy tálba öntjük, és minden babapiskótát belemártunk. Kirakjuk úgy, hogy 4-4-4 piskóta kerüljön szorosan egymás mellé, azaz 4×3.
Az oldalához egyet törjünk ketté és ezt tegyük oda.
Belesimítjuk a kávés-grillázsos krémet (3-4 evőkanállal tegyünk félre), majd zárjuk le 4×3, tejbe mártogatott piskótával (azaz 4 piskóta kerüljön egymás mellé). Hajtsuk rá az oldalról lelógó folpackot és tegyünk az egészre egy hosszabb deszkát és arra valami kis súlyt.
1-2 órára tegyük a hűtőbe.
Borítsuk egy tálcára vagy tálra és vonjuk be a félretett krémmel, majd díszítsük a maradék grillázzsal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »