Hozzávalók:
Alap:
Kávékrém:
Diógrillázs:
Elkészítése:
A diót kisebb darabokra vagdossuk.
A cukrot megolvasztjuk és rászórjuk a diót úgy, hogy jól bevonja a máz mindenhol. Át is keverhetjük az olvasztott cukorban, majd vajjal kent tányérra vagy fém tálcára öntjük és kihűtjük.
Mikor kihűlt kisebb darabokra tördeljük.
kávékrém;
A pudingport elkeverjük a cukorral, majd az 1,5 dl tejből keveset elveszünk és azzal simára keverjük. A többi tejet is hozzáöntjük és lassú tűzön besűrítjük. Még melegen belekeverjük az instant kávéport.
Ha kihűlt, jól elkeverjük a mascarponéval. A diógrillázst is beleszórjuk, keveset félretéve a külsejéhez.
Az őzgerincformát folpackkal kibéleljük. A tejet egy tálba öntjük, és minden babapiskótát belemártunk. Kirakjuk úgy, hogy 4-4-4 piskóta kerüljön szorosan egymás mellé, azaz 4×3.
Az oldalához egyet törjünk ketté és ezt tegyük oda.
Belesimítjuk a kávés-grillázsos krémet (3-4 evőkanállal tegyünk félre), majd zárjuk le 4×3, tejbe mártogatott piskótával (azaz 4 piskóta kerüljön egymás mellé). Hajtsuk rá az oldalról lelógó folpackot és tegyünk az egészre egy hosszabb deszkát és arra valami kis súlyt.
1-2 órára tegyük a hűtőbe.
Borítsuk egy tálcára vagy tálra és vonjuk be a félretett krémmel, majd díszítsük a maradék grillázzsal.