Kávékrémes piskótabomba diógrillázzsal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kávékrémes piskótabomba diógrillázzsal

Hozzávalók:
Alap:

  • 25 db babapiskóta
  • 2 dl tej (mártogatáshoz)

Kávékrém:

  • 1,5 dl tej
  • 0,5 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 ek nádcukor
  • 2 ek instant kávé
  • 25 dkg mascarpone

Diógrillázs:

  • 20 dkg dió
  • 3 ek (nád)cukor

Elkészítése:

A diót kisebb darabokra vagdossuk.

A cukrot megolvasztjuk és rászórjuk a diót úgy, hogy jól bevonja a máz mindenhol. Át is keverhetjük az olvasztott cukorban, majd vajjal kent tányérra vagy fém tálcára öntjük és kihűtjük.

Mikor kihűlt kisebb darabokra tördeljük.

kávékrém;

A pudingport elkeverjük a cukorral, majd az 1,5 dl tejből keveset elveszünk és azzal simára keverjük. A többi tejet is hozzáöntjük és lassú tűzön besűrítjük. Még melegen belekeverjük az instant kávéport.

Ha kihűlt, jól elkeverjük a mascarponéval. A diógrillázst is beleszórjuk, keveset félretéve a külsejéhez.

Az őzgerincformát folpackkal kibéleljük. A tejet egy tálba öntjük, és minden babapiskótát belemártunk. Kirakjuk úgy, hogy 4-4-4 piskóta kerüljön szorosan egymás mellé, azaz 4×3.

Az oldalához egyet törjünk ketté és ezt tegyük oda.

Belesimítjuk a kávés-grillázsos krémet (3-4 evőkanállal tegyünk félre), majd zárjuk le 4×3, tejbe mártogatott piskótával (azaz 4 piskóta kerüljön egymás mellé). Hajtsuk rá az oldalról lelógó folpackot és tegyünk az egészre egy hosszabb deszkát és arra valami kis súlyt.

1-2 órára tegyük a hűtőbe.

Borítsuk egy tálcára vagy tálra és vonjuk be a félretett krémmel, majd díszítsük a maradék grillázzsal.