Karamellás-túrós alagút recept

Hozzávalók:
- 45 dkg tehéntúró
- 3 db natúr joghurt (175 g/db)
- fél vaníliarúd kikapart belseje
- 1,5 evőkanál zselatinpor
- 1 dl víz
- ízlés szerint cukor
- reszelt citromhéj
Karamellkrém:
- 3 dl tej
- 1 csomag karamell ízű pudingpor (főzős)
- 3 evőkanál porcukor
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál étolaj
- 1 marék mandulaforgács
Elkészítése:
A túrót botmixerrel pürésítjük, majd adjuk hozzá a joghurtokat és a cukrot. A vaníliarúd kikapart belsejét, zselatint a vízzel keverjük össze, majd lassú tűzön felmelegítjük, (de nem forraljuk).
A zselatint és a citrom héját a túrós masszához óvatosan hozzáadjuk.
Egy normál méretű őzgerincformát folpackkal kibélelünk, úgy, hogy a forma minden oldalán lelógjon. A massza kb 70 %-át a formaaljára, oldalára elosszuk, majd a hűtőbe tesszük, közben elkészítjük a krémet.
A krémhez a cukrot karamellizáljuk és 2 dl tejjel felengedjük. A pudingport a maradék tejjel összekeverjük, majd hozzákeverjük a karamellás tejet és sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve kihűtjük.
A hűtőből kivesszük a formát és a kihűlt pudinggal megtöltjük, a maradék túrós masszával lezárjuk. A lelógó folpackot körben ráhajtjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kivesszük a hűtőből, a formából kiborítjuk és a gőz felett felolvasztott csokoládéval bevonjuk.
Tetejét pirított mandulaforgáccsal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »