Karamellás-túrós alagút recept

Hozzávalók:
- 45 dkg tehéntúró
- 3 db natúr joghurt (175 g/db)
- fél vaníliarúd kikapart belseje
- 1,5 evőkanál zselatinpor
- 1 dl víz
- ízlés szerint cukor
- reszelt citromhéj
Karamellkrém:
- 3 dl tej
- 1 csomag karamell ízű pudingpor (főzős)
- 3 evőkanál porcukor
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál étolaj
- 1 marék mandulaforgács
Elkészítése:
A túrót botmixerrel pürésítjük, majd adjuk hozzá a joghurtokat és a cukrot. A vaníliarúd kikapart belsejét, zselatint a vízzel keverjük össze, majd lassú tűzön felmelegítjük, (de nem forraljuk).
A zselatint és a citrom héját a túrós masszához óvatosan hozzáadjuk.
Egy normál méretű őzgerincformát folpackkal kibélelünk, úgy, hogy a forma minden oldalán lelógjon. A massza kb 70 %-át a formaaljára, oldalára elosszuk, majd a hűtőbe tesszük, közben elkészítjük a krémet.
A krémhez a cukrot karamellizáljuk és 2 dl tejjel felengedjük. A pudingport a maradék tejjel összekeverjük, majd hozzákeverjük a karamellás tejet és sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve kihűtjük.
A hűtőből kivesszük a formát és a kihűlt pudinggal megtöltjük, a maradék túrós masszával lezárjuk. A lelógó folpackot körben ráhajtjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kivesszük a hűtőből, a formából kiborítjuk és a gőz felett felolvasztott csokoládéval bevonjuk.
Tetejét pirított mandulaforgáccsal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »