Joghurtos desszert recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 400 g görög krémjoghurt
- 400 g őszibarackos joghurt
- 1 tasak zselatin (20 g)
- ízlés szerint kristálycukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- áfonya, őszibarack, menta levél
Elkészítése:
Egy nagy formát kibélelünk folpackkal.
A joghurtokat egy edénybe öntjük, ízlés szerint adhazunk hozzá cukrot, majd a zselatint beleöntjük és addig melegítjük, amíg fel nem olvad, de forralni nem szabad!
A forma aljába teszünk kevés gyümölcsöt (akár a joghurtos masszába is tehetünk), majd beleöntjük a formába.
Betesszük a hűtőbe, amíg meg nem dermed. Kiborítjuk dermedés után, lehúzzuk róla a folpackot, majd ízlés szerint díszíthetjük mentalevéllel és gyümölcsökkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »