Jégkrém szelet recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 csomag vajas keksz
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 2-3 ek kristálycukor
- csipetnyi só
- 150 g túró
- porcukor ízlés szerint
- 2,5 dl habtejszín
- gyümölcs (szezonális gyümölcs is lehet, nálam eper és málna)
- reszelt csokoládé vagy csokiöntet
Elkészítése:
Lerakunk egy 23*31 cm-es tepsibe egy sor kekszet.
Megfőzzük a vaníliás pudingot a tejben, a kristálycukor és a só hozzáadásával. Kihűtjük, de közben keverjük, hogy ne bőrösödjön be!
A túrót botmixerrel pépesítjük vagy szitán áttörjük és hozzá ízlés szerint porcukrot.
Kemény habbá verjük a habtejszínt. 1 dl habtejszínt félreteszünk.
A kihűlt pudingot, a túrót és 1,5 dl habtejszínt összekeverjük.
A kekszre egyenletesen rákenjük a pudingos krémet. A krémre jön a gyümölcs, a gyümölcsre pedig a félrerakott habtejszínt simítjuk.
Reszelt csokoládéval vagy csokiöntettel díszítjük.
Tipp:
Anyuval alkottunk a konyhában egy sütés nélküli süteményt, amit jégkrém szeletnek neveztem el.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.