Ildi csokija cukor és adalékmentesen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 ek kókuszzsír
- 1,5 dl kókusztej (sűrű)
- 1 dl víz
- 5 dkg kókuszreszelék (darálva)
- 5 dkg mák (darálva)
- 3 dkg mandula (darálva)
- 3 ek eritrit (darálva)
- 1 ek jó minőségű kakaópor (cukormentes)
- ízesítők opcionálisan: fahéj, nescafe, pár csepp rum, reszelt narancs vagy citromhéj
Elkészítése: Elkészítés:
Egy kerámia/teflon edényben felteszem meglangyosítani a vizet, kókuszzsírt és a kókusztejet.
Amikor már egynemű, folyékony akkor belekeverem az előre elvegyített többi hozzávalót, a végén pedig az ízesítőket. Nem forralom, csak jól elvegyítem még melegen.
ütés nélkülizilikon formába, egyben vagy akár külön-külön kis formákba beleöntöm és türelmesen megvárom, amíg kihűl és szelhetővé válik.
Tipp:
Ez a mennyiség kb 10 adag. Elviheted magaddal, ha buliba, ha szülinapra mész, mert sokkal jobban meg tudod majd állni, hogy cukros dolgokat egyél össze.
Egyre azonban figyelj, mivel nagyon finom és jó az állaga, illata, jó minőségű alapanyagokból készült, a többiek is örülni fognak neki. Jééé ez egészséges édesség, megkóstolhatom? ! A többit tudod ugye…..
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »