Ildi csokija cukor és adalékmentesen recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 ek kókuszzsír
- 1,5 dl kókusztej (sűrű)
- 1 dl víz
- 5 dkg kókuszreszelék (darálva)
- 5 dkg mák (darálva)
- 3 dkg mandula (darálva)
- 3 ek eritrit (darálva)
- 1 ek jó minőségű kakaópor (cukormentes)
- ízesítők opcionálisan: fahéj, nescafe, pár csepp rum, reszelt narancs vagy citromhéj
Elkészítése: Elkészítés:
Egy kerámia/teflon edényben felteszem meglangyosítani a vizet, kókuszzsírt és a kókusztejet.
Amikor már egynemű, folyékony akkor belekeverem az előre elvegyített többi hozzávalót, a végén pedig az ízesítőket. Nem forralom, csak jól elvegyítem még melegen.
ütés nélkülizilikon formába, egyben vagy akár külön-külön kis formákba beleöntöm és türelmesen megvárom, amíg kihűl és szelhetővé válik.
Tipp:
Ez a mennyiség kb 10 adag. Elviheted magaddal, ha buliba, ha szülinapra mész, mert sokkal jobban meg tudod majd állni, hogy cukros dolgokat egyél össze.
Egyre azonban figyelj, mivel nagyon finom és jó az állaga, illata, jó minőségű alapanyagokból készült, a többiek is örülni fognak neki. Jééé ez egészséges édesség, megkóstolhatom? ! A többit tudod ugye…..