Házi ferrero recept

Hozzávalók:
- 5 dkg darált mogyoró
- 12 dkg mogyorókrém
- 12 dkg darált mogyorós nápolyi
Bevonáshoz:
- kb 10 dkg csoki
- 1 kiskanál olaj
- ízlés szerint durvára tört mogyoró
Elkészítése:
Az alapanyagokat alaposan összekeverjük. Ha nagyon ragadós a massza, akkor pár percre betesszük a hűtőbe.
Amikor formázható lesz a keverékünk egy kiskanálnyi adagból gombócokat formálunk és meghempergetjük durvára tört mogyoróban.
Kb 15 percre újra hűtőbe rakjuk.
A csokit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk, belekeverjük az olajat és a kifagyott golyókat belemártjuk.
Sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk.
Hűtőben tároljuk. Lezárt dobozban jó pár napig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »