Házi ferrero recept

Hozzávalók:
- 5 dkg darált mogyoró
- 12 dkg mogyorókrém
- 12 dkg darált mogyorós nápolyi
Bevonáshoz:
- kb 10 dkg csoki
- 1 kiskanál olaj
- ízlés szerint durvára tört mogyoró
Elkészítése:
Az alapanyagokat alaposan összekeverjük. Ha nagyon ragadós a massza, akkor pár percre betesszük a hűtőbe.
Amikor formázható lesz a keverékünk egy kiskanálnyi adagból gombócokat formálunk és meghempergetjük durvára tört mogyoróban.
Kb 15 percre újra hűtőbe rakjuk.
A csokit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk, belekeverjük az olajat és a kifagyott golyókat belemártjuk.
Sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk.
Hűtőben tároljuk. Lezárt dobozban jó pár napig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »