Házi ferrero

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 5 dkg darált mogyoró
  • 12 dkg mogyorókrém
  • 12 dkg darált mogyorós nápolyi

Bevonáshoz:

  • kb 10 dkg csoki
  • 1 kiskanál olaj
  • ízlés szerint durvára tört mogyoró

Elkészítése:

Az alapanyagokat alaposan összekeverjük. Ha nagyon ragadós a massza, akkor pár percre betesszük a hűtőbe.

Amikor formázható lesz a keverékünk egy kiskanálnyi adagból gombócokat formálunk és meghempergetjük durvára tört mogyoróban.

Kb 15 percre újra hűtőbe rakjuk.

A csokit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk, belekeverjük az olajat és a kifagyott golyókat belemártjuk.

Sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk.

Hűtőben tároljuk. Lezárt dobozban jó pár napig eláll.