Havas gesztenyés piramisok recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál barack lekvár
- 4 evőkanál rum
- 1 evőkanál rumaroma
- 4 evőkanál kakaópor
- tej (annyi, hogy ne legyen túl száraz a massza)
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyepüré
- rum és porcukor ízlés szerint
- annyi habtejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk
Szóráshoz:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza ne legyen száraz, valamint könnyen formázható legyen.
A töltelék hozzávalóit jól kikeverjük.
A piramis formát enyhén kivajazzuk, mad kókuszreszelékkel meghintjük. A tésztából kb diónyit lecsípünk, belenyomkodjuk a formába, majd a formához tartozó kúppal mélyedés készítünk bele (annyi masszát tegyünk bele, hogy kitöltse a forma szélét. A mélyedésbe gesztenyés krémet töltünk.
Az alját kókuszreszelékbe nyomjuk, majd a formát egy tényérra tesszük, szétnyitjuk és a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »










