Havas gesztenyés piramisok recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál barack lekvár
- 4 evőkanál rum
- 1 evőkanál rumaroma
- 4 evőkanál kakaópor
- tej (annyi, hogy ne legyen túl száraz a massza)
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyepüré
- rum és porcukor ízlés szerint
- annyi habtejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk
Szóráshoz:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza ne legyen száraz, valamint könnyen formázható legyen.
A töltelék hozzávalóit jól kikeverjük.
A piramis formát enyhén kivajazzuk, mad kókuszreszelékkel meghintjük. A tésztából kb diónyit lecsípünk, belenyomkodjuk a formába, majd a formához tartozó kúppal mélyedés készítünk bele (annyi masszát tegyünk bele, hogy kitöltse a forma szélét. A mélyedésbe gesztenyés krémet töltünk.
Az alját kókuszreszelékbe nyomjuk, majd a formát egy tényérra tesszük, szétnyitjuk és a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »