Havas gesztenyés piramisok recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál barack lekvár
- 4 evőkanál rum
- 1 evőkanál rumaroma
- 4 evőkanál kakaópor
- tej (annyi, hogy ne legyen túl száraz a massza)
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyepüré
- rum és porcukor ízlés szerint
- annyi habtejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk
Szóráshoz:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza ne legyen száraz, valamint könnyen formázható legyen.
A töltelék hozzávalóit jól kikeverjük.
A piramis formát enyhén kivajazzuk, mad kókuszreszelékkel meghintjük. A tésztából kb diónyit lecsípünk, belenyomkodjuk a formába, majd a formához tartozó kúppal mélyedés készítünk bele (annyi masszát tegyünk bele, hogy kitöltse a forma szélét. A mélyedésbe gesztenyés krémet töltünk.
Az alját kókuszreszelékbe nyomjuk, majd a formát egy tényérra tesszük, szétnyitjuk és a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.