Havas gesztenyés piramisok recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál barack lekvár
- 4 evőkanál rum
- 1 evőkanál rumaroma
- 4 evőkanál kakaópor
- tej (annyi, hogy ne legyen túl száraz a massza)
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyepüré
- rum és porcukor ízlés szerint
- annyi habtejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk
Szóráshoz:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza ne legyen száraz, valamint könnyen formázható legyen.
A töltelék hozzávalóit jól kikeverjük.
A piramis formát enyhén kivajazzuk, mad kókuszreszelékkel meghintjük. A tésztából kb diónyit lecsípünk, belenyomkodjuk a formába, majd a formához tartozó kúppal mélyedés készítünk bele (annyi masszát tegyünk bele, hogy kitöltse a forma szélét. A mélyedésbe gesztenyés krémet töltünk.
Az alját kókuszreszelékbe nyomjuk, majd a formát egy tényérra tesszük, szétnyitjuk és a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »