Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcszselés tápiókapuding recept

Gyümölcszselés tápiókapuding
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35-40 dkg gyümölcs (nálunk fagyasztott áfonya)
    • 2 lap zselatin
    • 8 dkg tápiókagyöngy
    • 3 dl (kókusz)tej
    • 2,5 dl víz
    • 3 evőkanál nyírfacukor
    • csipet só
    • vaníliapaszta vagy aroma

    Elkészítése:

    A gyümölcsöt kevés vízzel kezdd el főzni. Amikor már eléggé szétfőtt a gyümölcs, akkor add hozzá az előzőleg beáztatott, majd konyomkodott zselatint. Melegítsd addig, amíg az egész egynemű lesz.

    A tápiókát rakd egy tálba, öntsd fel a vízzel és pihentesd 10-15 percig, hogy a gyöngyök jól megduzzadjanak és magukba szívják a folyadékot.

    Ezt követően öntsd hozzá a kókusztejet, add hozzá a vaníliát, a sót és főzd 15-20 percig. Akkor jó, ha a gyöngyök átlátszóvá válnak. Húzd le a tűzről és tedd hozzá a cukrot.

    Ha langyosra hűlt a gyümölcs és a puding, akkor rétegezd poharakba, majd tedd hűtőbe fogyasztásig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá