Gyümölcszselés tápiókapuding

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gyümölcszselés tápiókapuding

Hozzávalók:

  • 35-40 dkg gyümölcs (nálunk fagyasztott áfonya)
  • 2 lap zselatin
  • 8 dkg tápiókagyöngy
  • 3 dl (kókusz)tej
  • 2,5 dl víz
  • 3 evőkanál nyírfacukor
  • csipet só
  • vaníliapaszta vagy aroma

Elkészítése:

A gyümölcsöt kevés vízzel kezdd el főzni. Amikor már eléggé szétfőtt a gyümölcs, akkor add hozzá az előzőleg beáztatott, majd konyomkodott zselatint. Melegítsd addig, amíg az egész egynemű lesz.

A tápiókát rakd egy tálba, öntsd fel a vízzel és pihentesd 10-15 percig, hogy a gyöngyök jól megduzzadjanak és magukba szívják a folyadékot.

Ezt követően öntsd hozzá a kókusztejet, add hozzá a vaníliát, a sót és főzd 15-20 percig. Akkor jó, ha a gyöngyök átlátszóvá válnak. Húzd le a tűzről és tedd hozzá a cukrot.

Ha langyosra hűlt a gyümölcs és a puding, akkor rétegezd poharakba, majd tedd hűtőbe fogyasztásig.