Gyümölcsös túrótorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Alap:
- 100 g (cukormentes, teljes kiőrlésű) keksz
- édesítő ízlés szerint vagy cukor
- 30 g olvasztott vaj
- fahéj (el is maradhat, de finom ízt ad az alapnak)
Túrós krém:
- 50 dkg krémes túró
- 3 dl tejszín
- 15 dkg joghurt (nálam görög)
- édesítő ízlés szerint vagy cukor
- vanília ízlés szerint
- 7 g zselatin kevés vízbe áztatva
Gyümölcsös krém:
- 50 dkg gyümölcs (nálam most vegyesen málna és ribizli)
- 7 g zselatin vízbe áztatva
- édesítő vagy cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A kekszet késes apírtóba tesszük és morzsás állagúra daráljuk.
A vajat megolvasztjuk, majd a kekszhez adjuk (ha szükséges, akkor kevés édesítőt/cukrot is adhatunk hozzá), majd jól összekeverjük.
A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, majd egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes alapot és amíg elkészítjük a krémet, addig betesszük a hűtőbe.
A krémhez a túrót, joghurtot, édesítőt/cukrot és a vaníliát egy nagyobb edénybe tesszük és elektromos habverővel jól összekeverjük. Beleöntjük a tejszínt és felverjük az egészet.
A zselatint mikróban felolvasztjuk, majd a túrós krémből keverünk hozzá néhány kanállal. Végül az egészet visszaöntjük a túrós krémhez és jól összedolgozzuk.
A gyümölcsöt botmixerrel vagy tumixszal pürésítjük, majd átszűrjük. Ízlés szerint édesítjük, majd beledolgozzuk a felolvasztott zselatint.
A gyümölcsös krémet a túrósra öntjük és egy villával vagy kanállal kissé beledolgozzuk a túrós krémbe, hogy szép márványos legyen.
Néhány órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap szelve tálaljuk.