Gyümölcsös tejfölös csodasüti recept
Hozzávalók:
- 500 g tejföl
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 14 evőkanál kristálycukor
- 3 cs vaníliás cukor
- fél liter habtejszín
- bármilyen gyümölcs
- 400 g babapiskóta
Elkészítése:
Tejfölös krém előkészítése:
Egy tágas keverőtálba mérjük a tejfölt, adjuk hozzá a kristálycukrot, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét. Alaposan keverjük össze az összetevőket, míg egy sima, homogén masszát kapunk.
Hab elkészítése:
Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt, míg kemény habot kapunk. Ügyeljünk arra, hogy ne verjük túl, nehogy vajjá váljon!
Óvatosan forgassuk bele a felvert habot a tejfölös krémbe, hogy levegős, könnyű krémet kapjunk.
Rétegezés:
Válasszunk egy négy literes jénai tálat. Az aljára simítsunk egy vékony réteg krémet. Ezt követően egy sor babapiskótát helyezzünk rá úgy, hogy a piskóták szorosan egymás mellett legyenek. Erre ismét jöhet egy réteg krém, majd szórjuk meg a kiválasztott gyümölccsel. Ismételjük a rétegezést, amíg az összetevők el nem fogynak, ügyelve arra, hogy a legfelső réteg krém legyen.
Díszítés:
A tetejét díszíthetjük friss gyümölccsel, esetleg néhány mentalevéllel vagy citromkarikával a szebb vizuális hatás érdekében.
Miután elkészültünk, tegyük a desszertet legalább 2-3 órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek és a struktúrája megszilárduljon.