Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös tejfölös csodasüti recept

Gyümölcsös tejfölös csodasüti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g tejföl
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 14 evőkanál kristálycukor
    • 3 cs vaníliás cukor
    • fél liter habtejszín
    • bármilyen gyümölcs
    • 400 g babapiskóta

    Elkészítése:

    Tejfölös krém előkészítése:

    Egy tágas keverőtálba mérjük a tejfölt, adjuk hozzá a kristálycukrot, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét. Alaposan keverjük össze az összetevőket, míg egy sima, homogén masszát kapunk.

    Hab elkészítése:

    Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt, míg kemény habot kapunk. Ügyeljünk arra, hogy ne verjük túl, nehogy vajjá váljon!

    Óvatosan forgassuk bele a felvert habot a tejfölös krémbe, hogy levegős, könnyű krémet kapjunk.

    Rétegezés:

    Válasszunk egy négy literes jénai tálat. Az aljára simítsunk egy vékony réteg krémet. Ezt követően egy sor babapiskótát helyezzünk rá úgy, hogy a piskóták szorosan egymás mellett legyenek. Erre ismét jöhet egy réteg krém, majd szórjuk meg a kiválasztott gyümölccsel. Ismételjük a rétegezést, amíg az összetevők el nem fogynak, ügyelve arra, hogy a legfelső réteg krém legyen.

    Díszítés:

    A tetejét díszíthetjük friss gyümölccsel, esetleg néhány mentalevéllel vagy citromkarikával a szebb vizuális hatás érdekében.

    Miután elkészültünk, tegyük a desszertet legalább 2-3 órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek és a struktúrája megszilárduljon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá