Gyümölcsös tejfölös csodasüti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gyümölcsös tejfölös csodasüti

Hozzávalók:

  • 500 g tejföl
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 14 evőkanál kristálycukor
  • 3 cs vaníliás cukor
  • fél liter habtejszín
  • bármilyen gyümölcs
  • 400 g babapiskóta

Elkészítése:

Tejfölös krém előkészítése:

Egy tágas keverőtálba mérjük a tejfölt, adjuk hozzá a kristálycukrot, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét. Alaposan keverjük össze az összetevőket, míg egy sima, homogén masszát kapunk.

Hab elkészítése:

Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt, míg kemény habot kapunk. Ügyeljünk arra, hogy ne verjük túl, nehogy vajjá váljon!

Óvatosan forgassuk bele a felvert habot a tejfölös krémbe, hogy levegős, könnyű krémet kapjunk.

Rétegezés:

Válasszunk egy négy literes jénai tálat. Az aljára simítsunk egy vékony réteg krémet. Ezt követően egy sor babapiskótát helyezzünk rá úgy, hogy a piskóták szorosan egymás mellett legyenek. Erre ismét jöhet egy réteg krém, majd szórjuk meg a kiválasztott gyümölccsel. Ismételjük a rétegezést, amíg az összetevők el nem fogynak, ügyelve arra, hogy a legfelső réteg krém legyen.

Díszítés:

A tetejét díszíthetjük friss gyümölccsel, esetleg néhány mentalevéllel vagy citromkarikával a szebb vizuális hatás érdekében.

Miután elkészültünk, tegyük a desszertet legalább 2-3 órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek és a struktúrája megszilárduljon.