Gyümölcsös sajttorta sütés nélkül recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 25 darab zabkeksz
- 100 g barna cukor
- 115 g kissé megolvasztott margarin
Krémhez:
- 900 g mascarpone
- 65 g cukor
- 60 ml sűrített tej
- 80 g tejföl
- fél lime facsart leve
- 1 lime reszelt héja
- 120 ml cukrászhab
- 1 ek vanília aroma
- 1 cs zselatin fix
Tetejére:
- 2 marék málna
- 2 marék áfonya
- 2 fürt szőlő
- 1 darab barack
Díszítésnek:
- szárított búzavirág
- szárított rózsaszirom
- pár mentalevél
Elkészítése:
A zabkekszeket elektromos aprítóban finomra őröljük, majd hozzáadjuk a barna cukrot és a margarint. 1 percig még keverjük együtt az aprítóban, majd spatulával átforgatjuk.
A masszát egy 28 cm-es, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába egyengetjük úgy, hogy körben egy ujjpercnyi egyenes peremet készítünk, majd 20 percre fagyasztóba tesszük.
A mascarponét robotgéppel magas fokozaton 5 percig habosítjuk, majd közepes fokozat mellett apránként hozzáadjuk a cukrot, sűrített tejet, tejfölt, lime levét és reszelt héját, majd további 3 percig habosítjuk.
A cukrászhabot a vanília aromával kemény habbá verjük és a zselatin fixxel együtt spatulával a mascarponéhoz keverjük. Elegyengetjük a fagyasztóból kivett tésztánkon és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a tortánkat 8 szeletre vágjuk és felváltva elhelyezzük rajta a gyümölcsöket. Mentával megtűzdeljük és szárított virággal meghintjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.