Gyümölcsös sajttorta sütés nélkül recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 25 darab zabkeksz
- 100 g barna cukor
- 115 g kissé megolvasztott margarin
Krémhez:
- 900 g mascarpone
- 65 g cukor
- 60 ml sűrített tej
- 80 g tejföl
- fél lime facsart leve
- 1 lime reszelt héja
- 120 ml cukrászhab
- 1 ek vanília aroma
- 1 cs zselatin fix
Tetejére:
- 2 marék málna
- 2 marék áfonya
- 2 fürt szőlő
- 1 darab barack
Díszítésnek:
- szárított búzavirág
- szárított rózsaszirom
- pár mentalevél
Elkészítése:
A zabkekszeket elektromos aprítóban finomra őröljük, majd hozzáadjuk a barna cukrot és a margarint. 1 percig még keverjük együtt az aprítóban, majd spatulával átforgatjuk.
A masszát egy 28 cm-es, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába egyengetjük úgy, hogy körben egy ujjpercnyi egyenes peremet készítünk, majd 20 percre fagyasztóba tesszük.
A mascarponét robotgéppel magas fokozaton 5 percig habosítjuk, majd közepes fokozat mellett apránként hozzáadjuk a cukrot, sűrített tejet, tejfölt, lime levét és reszelt héját, majd további 3 percig habosítjuk.
A cukrászhabot a vanília aromával kemény habbá verjük és a zselatin fixxel együtt spatulával a mascarponéhoz keverjük. Elegyengetjük a fagyasztóból kivett tésztánkon és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a tortánkat 8 szeletre vágjuk és felváltva elhelyezzük rajta a gyümölcsöket. Mentával megtűzdeljük és szárított virággal meghintjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »