Gyümölcsös sajttorta sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Alaphoz:

  • 25 darab zabkeksz
  • 100 g barna cukor
  • 115 g kissé megolvasztott margarin

Krémhez:

  • 900 g mascarpone
  • 65 g cukor
  • 60 ml sűrített tej
  • 80 g tejföl
  • fél lime facsart leve
  • 1 lime reszelt héja
  • 120 ml cukrászhab
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 cs zselatin fix

Tetejére:

  • 2 marék málna
  • 2 marék áfonya
  • 2 fürt szőlő
  • 1 darab barack

Díszítésnek:

  • szárított búzavirág
  • szárított rózsaszirom
  • pár mentalevél

Elkészítése:

A zabkekszeket elektromos aprítóban finomra őröljük, majd hozzáadjuk a barna cukrot és a margarint. 1 percig még keverjük együtt az aprítóban, majd spatulával átforgatjuk.

A masszát egy 28 cm-es, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába egyengetjük úgy, hogy körben egy ujjpercnyi egyenes peremet készítünk, majd 20 percre fagyasztóba tesszük.

A mascarponét robotgéppel magas fokozaton 5 percig habosítjuk, majd közepes fokozat mellett apránként hozzáadjuk a cukrot, sűrített tejet, tejfölt, lime levét és reszelt héját, majd további 3 percig habosítjuk.

A cukrászhabot a vanília aromával kemény habbá verjük és a zselatin fixxel együtt spatulával a mascarponéhoz keverjük. Elegyengetjük a fagyasztóból kivett tésztánkon és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a tortánkat 8 szeletre vágjuk és felváltva elhelyezzük rajta a gyümölcsöket. Mentával megtűzdeljük és szárított virággal meghintjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.