Gyümölcsös joghurttorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Kekszes alap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
- 15 dkg Győri édes keksz
- 10 dkg vaj
Citromos joghurtréteg hozzávalói:
- 4 db citromos joghurt (4×125 gramm)
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 2 dl habtejszín
- 12 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
Szedres joghurtréteg hozzávalói:
- 15 dkg szeder
- 2 db epres joghurt (2×125 gramm)
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 12 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
Sárgadinnyés joghurtréteg hozzávalói:
- 25 dkg sárgadinnye (héj és mag nélkül)
- 2 db citromos joghurt (2×125 gramm)
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 2 dl habtejszín
- 15 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
Elkészítése:
Kekszes alap:
A kekszet morzsoljuk össze (v. daráljuk le), majd adjuk hozzá a felmelegített vajat, és keverjük alaposan össze.
A tortatformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kekszmorzsát, és tenyérrel egyenletesen lapogassuk el.
Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy kellően lehűljön mielőtt rákerül a joghurtos réteg.
Citromos réteg:
A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet, majd keverjük simára.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára)
Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot és a tortaformát magasítsuk meg dupla sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk rá a citromos krémet. (a joghurtos réteg kicsit magasabb lesz mint a tortaforma, azért kel megmagasítani pár centivel)
Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
Szedres réteg:
A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
A szedret turmixoljuk össze, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe.
Ezután a szederpépet adjuk hozzá a joghurthoz, és keverjük simára.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára)
Vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a szedres krémet.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
Sárgadinnyés réteg:
A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és az őrölt fahéjat, majd keverjük simára.
A sárgadinnyét kockázzuk fel, turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a joghurthoz és keverjük simára.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.
A Hulalát habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára)
Vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a sárgadinnyés krémet.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A teljesen megdermedt tortát vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint rakjuk ki a tetejét a rétegekhez használt gyümölcsökkel.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk. Érdemes előző nap elkészíteni, mert akkor van idejük a rétegeknek megdermedni, és az ízek is jól összeérnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »









