Gyümölcsös-joghurtos alagút recept
Hozzávalók:
- 5 dl joghurt
- 2,5 dl habtejszín
- 25 g zselatin
- 4 csepp folyékony édesítőszer
- 15 dkg szőlő
- 15 dkg őszibarack
Elkészítése:
A joghurtot, az édesítőt és zselatinport egy edénybe öntjük, összekeverjük és kis lángon felmelegítjük, de nem forraljuk!
Felverjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a kihűlt joghurtos keverékhez és simára keverjük vele, majd beleforgatjuk a felaprított gyümölcsöket.
Egy formát folpackkal kibélelünk és beleöntjük a tejszínes-joghurtos masszát.
Legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Amint megdermedt, akkor kiborítjuk egy tálcára, eltávolítjuk róla a folpackot és ízlés szerint díszítjük gyümölcsökkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









