Gyümölcsös-joghurtos alagút

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gyümölcsös-joghurtos alagút

Hozzávalók:

  • 5 dl joghurt
  • 2,5 dl habtejszín
  • 25 g zselatin
  • 4 csepp folyékony édesítőszer
  • 15 dkg szőlő
  • 15 dkg őszibarack

Elkészítése:

A joghurtot, az édesítőt és zselatinport egy edénybe öntjük, összekeverjük és kis lángon felmelegítjük, de nem forraljuk!

Felverjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a kihűlt joghurtos keverékhez és simára keverjük vele, majd beleforgatjuk a felaprított gyümölcsöket.

Egy formát folpackkal kibélelünk és beleöntjük a tejszínes-joghurtos masszát.

Legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.

Amint megdermedt, akkor kiborítjuk egy tálcára, eltávolítjuk róla a folpackot és ízlés szerint díszítjük gyümölcsökkel.